زندگی نامه کارآفرینان

برادران امیری زرین پال: از زیرزمین آریاشهر تا میز بیلیارد پشت بام یوسف آباد

دفتر مرکزی شرکت سامان سیستمز در ساختمانی در یوسف آباد تهران قرار دارد. علی و مصطفی امیری معروف به برادران امیری زرین پال بنیانگذاران این شرکت به شمار می آیند که با زرین پال به یکی از نام های موفق صنعت فینتِک تبدیل شدند. در این نوشتار می خواهیم با زندگی این دو نام پرآوازه در بنیانگذاری صنعت پرداخت آنلاین بیشتر آشنا شویم.

مصطفی امیری در آبان 1366 و علی امیری در مهر 1364 به دنیا آمد. از دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه آنها، اطلاعاتی به دست نیاوردیم.

آغاز کار از همان نوجوانی

این دو برادر تابستان ها که مدرسه تعطیل بود، به محل کار پدر خود می رفتند. به همین دلیل، بسیار زود با محیط کاری و تجارت آشنا شدند.

پدر برادران امیری بیشتر مواقع در سمت های مدیریت فروش داخلی یا بین المللی فعالیت داشته است. او در مقطعی در یک شرکت کامپیوتری این سمت ها را داشته است. بدون شک تماس کاری آنها در سنین پایین با فضای تجاری نقش مهمی در آمادگی ذهن آنها برای کسب و کار ایفا نموده است.

از سوی دیگر، پدر برادران امیری دانش آموخته رشته کامپیوتر است. وجود کامپیوتر در خانه آنها و اجازه این که با کامپیوتر از نوجوانی کار کنند، شاید در مسیر موفقیت آنها تاثیر مثبتی گذاشته باشد.

شاید تفاوت مهم این دو برادر با سایرین این بود که از اینترنت استفاده آموزشی بیشتری کردند. آنها در نوجوانی به هر سایتی که در زمینه طراحی و ساخت وبسایت فعال بود، مراجعه می کردند و از آنها طراحی وبسایت یاد می گرفتند.

نخستین کسب و کار جدی برادران امیری

نخستین کاری که به طور جدی در سنین دبیرستان انجام دادند، طراحی چند وبسایت بود. وبسایت شرکتی که پدرشان در آن کار می کرد، اول از همه توسط آنها درست شد. به دنبال این کار موفق، چند سفارش دیگر هم برای انجام کار دریافت کردند. در آن دوران، تازه شرکت های بزرگ به فکر راه اندازی وبسایت افتاده بودند و تقاضا برای این کار زیاد بود.

تحصیلات برادران امیری زرین پال

علی در دانشگاه آزاد درس خوانده است. او در رشته مهندسی کامپیوتر- سخت افزار تحصیل کرده است. مصطفی رشته علوم کامپیوتر را انتخاب کرد. او نه تنها در دانشگاه بهشتی تهران درس خواند بلکه دوستان خوبی هم پیدا کرد که در مسیر کار با او همراه شدند.

در سال 1385 مصطفی سال اول دانشگاه بود. او با یکی از دوستان هم دانشگاهی زیرزمینی در آریاشهر تهران اجاره کردند. چند سال بعد علی هم به آنها پیوست.

سایت های چندین شرکت بزرگ و کوچک و همچنین سایت یکی از تیم های فوتبال پرطرفدار پایتخت در کنترل آنها بود. آنها در این دوران پول زیادی در نیاوردند زیرا در درخواست پول از مشتری خود تبحر نداشتند. متاسفانه بسیاری از مشتری ها از دادن پول آنها طفره رفتند و آنها هم پیگیری لازم و فشار مورد نیاز را به مشتریان وارد نکردند.

کار ما به اینترنت وابسته است

سال 1388 و اختلالات مداوم و متناوب اینترنت، سال سیاه کسب و کار آنها بود. با جدا شدن دوست مصطفی از آنها، فروپاشی این کسب و کار تسریع می شود. این کار فقط 200 هزار تومان عاید مصطفی می کند و کلی طلب از مشتریان ریز و درشت که توان وصول آن را ندارد. او طعم شکست را می چشد.

او یکی از دلایل این شکست را علاوه بر مسائل مالی، ناتوانی خودش در «نه» گفتن می داند. او معتقد است نباید کارهایی را که پولی عاید آنها نمی کرده، می پذیرفته است.

شکست مصطفی با ناامیدی همراه نبود. با وجود سخنان نومیدکننده دوستان و اطرافیان هرگز امید خود را از دست نداد. به قول امیری «شکست خوردن این خطر را دارد که دست از باورهایت برداری.»

آنها همه جوانب را بررسی می کنند. همه کارهایی که در این مدت انجام داده اند را ارزیابی می کنند و تغییر جهت می دهند. تغییر روش کار، جسارت زیادی می خواهد.

آنها تصمیم می گیرند به جای این که در دفتر خود بنشینند و منتظر مشتریان باشند که بیایند و سفارش بدهند، خودشان در بین کاربران باشند و ببینند نیاز بازار چیست و به سمت آن حرکت کنند.

تولد زرین پال

با نگرش تازه متوجه خلاء موجود در بازار درگاه های پرداخت اینترنتی می شوند. در آن زمان درگاه های اینترنتی به سختی و طی یک زمان طولانی فقط به برخی افراد داده می شد. مثلا باید سند ملکی ارائه می شد، باید حساب بانکی شخص پر از پول بود و سایر بروکراسی ها که در عمل کار را تقریبا غیرممکن می ساخت.

اما حتی کسی که درگاه پرداخت اینترنتی داشت، اطلاعات کامل و گزارش کاربردی از بانک دریافت نمی کرد. این عدم انتقال کامل اطلاعات باعث می شد، اعتماد متقابل بین خریدار و فروشنده به وجود نیاید. عدم اطمینان خریدار اجازه نمی داد فروش اینترنتی گسترش یابد.

برادران امیری به فکر افتادند که امکان تحویل درگاه پرداخت اینترنتی را برای تقریبا همه افراد به وجود بیاورند: آسان، راحت اما قابل اعتماد. پس از نرم افزار قبلی خودشان که برای مدیریت محتوا درست کرده بودند استفاده کردند و در تعطیلات نوروزی سال 1389 آن را به صورتی که ما با نام زرین پال می شناسیم توسعه دادند.

در همان ابتدای کار، نیمی از مشتریان سابق برادران امیری جذب زرین پال می شوند. در فروردین همان سال بانک پاسارگاد با آنها قرارداد می بندد و طی آن سال با 12 بانک دیگر هم طرف قرارداد می شوند.

زرین پال به همراه سرویس های نوین پیامک، عصر اس ام اس و فروش شارژ، کارهای کنونی برادران امیری یا به عبارت درست تر سامان سیستمز را تشکیل می دهند. مصطفی به عنوان مدیر عامل این شرکت و علی به عنوان مدیر مالی مشغول فعالیت هستند. در تهران، کرج و رشت دفتر دارند. اپلیکشین موبایل و کتابخانه برنامه نویسی از سایر پروژه های برادران امیری به شمار می رود.

آیا شما یک فرد موفق هستید؟

علی امیری در پاسخ به این پرسش چنین می گوید: «بقیه باید در این مورد نظر بدن. خوشبختانه افراد موفق تر از من در ایران کم نیستند.»

محیط کاری امروزی

زرین پال هم مانند سایر استارت آپ های ایران و جهان سعی می کند محیط کاریِ جذاب و دلنشینی برای کارکنان با استعداد خود ایجاد کند و میز بیلیارد بالای پشت بام دفتر مرکزی سامان سیستمز یکی از نشانه های این تفاوت نگرش نسبت به کارمندان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *